GYIK

Gyakran Ismételt Kérdések

KÉRDÉSEK A PORTÁL HASZNÁLATA KAPCSÁN

Miért csak regisztráció után olvashatom az Amega cikkeit?
A lapban megjelenő írások gyakran tartalmaznak vényköteles gyógyszerekkel kapcsolatos információkat, és az érvényes magyar jogszabályok szerint ilyen adatokat csak az egészségügyi szakemberek ismerhetnek meg.
A regisztráció során meg kell adnia az orvosi pecsétszámát vagy gyógyszerészi, illetve szakdolgozói működési nyilvántartási számát.
Ezeket az adatokat ellenőrizzük.

Frissítettem a postázási adataimat, mégsem kaptam nyomtatott példányt. Miért?
A postázási címlista frissítésekor mindig csak a következő postázáskor tudjuk érvényesíteni az új adatokat.
A weboldal átdolgozása kapcsán kiküldött hírlevelek hatására nagyon sokan kértek nyomtatott példányokat, ekkor azonban már nyomdában volt az Amega aktuális lapszáma az addig szokásos, korábbi címlistához igazodó példányszámmal.
Az új postázási kéréseket csak a következő lapszámtól kezdve tudjuk teljesíteni.

 

KÉRDÉSEK AZ AMEGA TOVÁBBKÉPZŐ TANFOLYAM KAPCSÁN

Hogyan lehet jelentkezni az Amega Továbbképző Tanfolyamra?
A tanfolyamra a jelentkezési lap kitöltésével tud jelentkezni.
A tanfolyammal kapcsolatos legfontosabb adminisztrációs adatokat, az akkreditált szakmák felsorolását és a pontszámot, a részvételi díjat és annak befizetési módját a jelentkezési lap bevezetőjében olvashatja.
A jelentkezés a részvételi díj befizetésével válik érvényessé.

Hogyan zajlik az Amega Továbbképző Tanfolyam?
A folyóiratnak kéthavonta jelennek meg lapszámai, és az ezekben található közlemények tartalmára vonatkozó tesztkérdéseket kell helyesen megválaszolni.
A közlemények felölelik az asztma és más allergiás kórképek, a krónikus obstruktív tüdőbetegség, illetve egyéb krónikus légúti kórképek témakörét a diagnosztikától a korszerű kezelésig, kifejezetten a mindennapi gyakorlat felől megközelítve az egyes témákat.
Különös hangsúlyt fektetünk arra, hogy a külföldi szakmai kongresszusokon elhangzott legújabb eredmények a lehető leggyorsabban eljussanak az olvasókhoz.
A cikkeket figyelmesen elolvasva a tesztkérdések általában könnyen megválaszolhatók.

Hány lapszám kérdéseit kell megválaszolnom a félév teljesítéséhez?
Egy félévben három lapszám jelenik meg, a félév teljesítéséhez és a kreditpontok jóváíratásához mind a három lapszámot el kell olvasni, és mind a három lapszám tesztkérdéseit meg kell válaszolni. Részteljesítés nem lehetséges.

Mikor kapok kreditpontot az Amega Továbbképző Tanfolyam elvégzése után?
A tanfolyamok félévenként vannak akkreditálva.
Az első félév január 1-től június 30-ig tart, az első félévi pontokat július második hetében szoktuk feltölteni az OFTEX rendszerébe.
A feltöltött pontokat a regionális szakmai továbbképző központok munkatársai adminisztrálják, a nyári szabadságok idején ez tovább tarthat, de július végére általában már minden pont jóvá van írva.
A második félév július 1-től december 31-ig tart, a második félévi pontokat január második hetében szoktuk feltölteni az OFTEX rendszerébe.
A feltöltött pontokat a regionális szakmai továbbképző központok munkatársai adminisztrálják, és január végére általában már minden pont jóvá van írva.

Mit kell tudnom a tanfolyam akkreditációjáról?
A tanfolyam szabadon választható távoktatás, és számos szakmának szakma szerinti távoktatási pontszámként számolható el.
A kreditpontok száma és a szakmák félévente változhatnak, az aktualizált adatok a jelentkezési lap bevezetőjében találhatók meg.

Hogyan kapok számlát a tanfolyam részvételi díjáról?
Az összegről hiteles e-számlát állítunk ki, amit a jelentkezéskor megadott e-mail címre továbbítunk.